Digitize the Planet

„Digitize the Planet” este o organizație non-profit care se implică în promovarea conservării naturii. Scopul asociației este de a pregăti digital informații despre regulile de comportament în natură și de a le pune la dispoziție liber ca date deschise ("open data").

Cum atingem acest obiectiv?

Asociația și-a stabilit obiectivul de digitalizare a informațiilor privind conservarea naturii, reguli legale privind utilizarea naturii și a reglementărilor locale și a informațiilor de siguranță.

Pentru aceasta, sunt necesare date digitale, liber accesibile (open data), care reprezintă atât informații privind conservarea naturii, cât și fundamentele legale. Integrarea acestor date în site-uri web, aplicații, sisteme de navigație și asistenți digitali sprijină în mod activ îndrumarea digitală a vizitatorilor în destinații turistice și arii protejate.


De ce este atât de importantă îndrumarea vizitatorilor?

Activitățile în aer liber devin din ce în ce mai populare și tot mai multe persoane sunt atrase de frumoasețea naturii. Această dorință de a fi activi și de a ne bucura de peisaj pune o presiune tot mai mare asupra naturii. Nu rareori, acest lucru duce și la conflicte între participanți: vânători, proprietari de terenuri, agricultori și silvicultori și alți actori, de exemplu când sunt explorate rezervații naturale.

Pentru a contracara acest lucru, este necesar un control eficient, digital, al vizitatorilor. Acest lucru oferă oaspeților posibilitatea de a se informa în avans despre reglementările locale, legile și interdicțiile, precum și despre zonele închise sau accesibile liber.


Cum susține Outdooractive inițiativa „Digitize the Planet”